Cursusinformatie

Ik wil de eigenaar graag helpen om de hond op een hondvriendelijke manier op te voeden. Het samenleven met een hond moet vooral leuk en plezierig zijn voor hond én eigenaar. Het welzijn van en respect voor de hond zal voor mij te allen tijde voorop staan.

Hoe kun je als eigenaar een keuze maken uit het enorme aanbod van hondenscholen? Hoe weet je of een hondenschool hondvriendelijke lessen aanbiedt?
Wat zijn míjn eisen die ik aan een hondenschool stel?

  • Fouten worden voorkomen en ongewenst gedrag wordt zoveel mogelijk genegeerd
  • Gewenst gedrag wordt beloond
  • De methode moet voor mens en hond gemakkelijk uitvoerbaar zijn
  • De methode mag geen stress, angst en agressie opwekken**
  • De methode kent een stapsgewijze opbouw
  • De locatie moet  hondvriendelijk, veilig en omheind zijn
  • Er mogen nooit correctie-materialen geadviseerd en gebruikt worden
  • Instructeur(s) behoren gediplomeerd te zijn.
  • Kijk ook eens op www.doggo.nl: hoe vind ik een goede hondenschool.

* Wanneer beloon je je hond? Als híj vindt dat het een beloning is. Je denkt misschien dat hij een brokje lekker vindt, maar hij wil liever spelen, of een kaasje of... Als eigenaar moet je dus uitzoeken wat voor jóuw hond een beloning is. Kaasje? Stukje komkommer? Stukje gekookt kipfiletje? Stukje appel?

** bijv. bij het nekvel pakken, omrollen, bij de wangen pakken en schudden, de hond met z'n hoofd op de grond dwingen door op de lijn te gaan staan om zo het liggen te leren.....

Omdat ik iedereen zoveel mogelijk optimaal wil begeleiden en aandacht wil geven, wordt deze methode aangepast aan de combinatie. De lesgroepen zullen daarom niet groter zijn dan maximaal 8 combinaties.

Het is ook mogelijk om thuis of op de hondenschool privé-les te krijgen. Een privé-les is ideaal om een bepaalde oefening aan te leren, bijv. het wandelen zonder trekken of "hier komen". Prijs op aanvraag. 

Puppylessen worden liefst alleen in groepsverband gegeven; puppy's  moeten zoveel mogelijk positief  in contact komen met andere honden van verschillende rassen en mensen in diverse omstandigheden. Bovendien is een één-op-één les veel te vermoeiend voor een pup, hun emmertje is veel te snel vol en dan stoppen ze met leren.

Op maandag 14 juni a.s. om 18.45 i.v.m. vakantie een verkorte cursus van 4 lessen á € 45,00 (vol)

Op zaterdag 10 juli start om 9.45 i.v.m. vakantie een een verkorte cursus van 4 lessen á € 45,00. ( nog enkele plekken vrij)

Op zaterdag 28 augustus start om 9.30 een nieuwe combi cursus van puppy's en oudere honden. Voor meer info stuur een mail via het contactformulier.

 

Puppycursus

Puppy’s zijn welkom vanaf 8 weken. Alle honden moeten de inentingen gehad hebben die bij hun  leeftijd gelden.  Voor het welzijn van de puppy's, wordt voor aanvang van de 1e les het entingsboekje gecontroleerd. Een veelgehoorde misopvatting is dat je een pup binnen moet houden totdat hij alle entingen op de leeftijd van 12 weken gehad heeft. De pup krijgt van de moeder anti-stoffen mee, daarna werken de vaccinaties van het entschema. 

Wil je  een leuke, sociale hond, dan is het van belang dat hij/zij zo snel mogelijk kennis maakt met zoveel mogelijk verschillende honden, mensen en situaties. Wacht daarom niet totdat je pup de leeftijd van 12 weken heeft.

In deze lessen wordt de basis gelegd voor de oefeningen : aandacht, zit, af, sta, plat, nee, spelen, wacht, wandelen zonder trekken, begroeten, hier. Waarom géén volgen, géén betasten, géén uit zicht blijven liggen? Deze oefeningen hebben volgens mij geen enkele meerwaarde voor de hond. Waarom geen examen? Omdat de hondjes gedurende de cursus enorm hun best doen en heel veel leren én het een hond niet interesseert dat er een diploma aan de muur hangt.....

Maar vooral zonder voorbij te gaan aan hun hond zijn. Ook wordt er aandacht besteed aan de communicatie van en met je hond; communiceren i.p.v. commanderen. 

Eén groot feest, waarbij niets moet en (bijna) alles mag. Leer en geniet van ze zoals ze zijn in deze korte puppyperiode!

Het tarief voor de puppycursus is € 90,00 voor 8 lessen á 45 min.

Beginnerscursus/pubers of "hij doet het niet meer"

Voor honden ouder dan 6 maanden. In deze cursus worden dezelfde oefeningen als in de puppycursus gegeven.

Het tarief van de beginnerscursus is € 90,- voor 8  lessen á 45 minuten. Instromen is mogelijk.

Basiscursus

Vervolg op de puppy- of beginnerscursus. De hierin geleerde oefeningen worden in de basiscursus uitgebreid.

Het tarief van de basiscursus is € 90,- voor 8  lessen á 45 minuten. Instromen is mogelijk. 

Probleemgedrag

Is je hond agressief naar andere honden en/of trekt hij daarbij ook nog aan de lijn? In 4 privé-lessen gaan we samen dit probleem oplossen.
Voor meer info neem vrijblijvend contact op.

Note: wil je je verdiepen in het gedrag van je hond zijn de boeken van Sam Turner: een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans een échte aanrader Deel 1: Elke pup een goede start. Deel 2: Je puber goed op pad. Deel 3: Een senior vervolgt zijn pad.

Leuk om te lezen, zeer informatief en met respect voor de hond geschreven.